Седем групи по интереси работят в Електрониката

От втория срок на учебната година в ПГЕЕ “Капитан Петко войвода“ са сформирани седем групи за занимания по интересив областта на технологиите, професионалното развитие, здравното образование и спорта. Клуб “Пътешествие в професията”с ръководител инж. Росица Табакова е съставен от ученици от осми клас в новата за училището и областта ДУАЛНА форма на обучение от специалността „Електрообзавеждане на производството“.Клуб “еУмения и цифровите технологии“ с ръководител  инж.Татяна Димитрова обхваща ученици от осми клас– специалност „Електрообзавеждане на транспортна техника“. Заниманията в двата клуба допринасят  за  надграждане на  теоретичните и практически знания и компетентности на учениците.

В програмите на двете групи е включено практическо приложение на знанията по професионална подготовка и посещения на тренировъчен полигон на EVN България в гр.Стара Загора иТехнически университет  в гр. Габрово.

 С  огромно желание  учениците  наблюдаваха дейностите на тренировъчния полигон в реални условия, запознахасе с работата на електромонтьорите в EVN и с мерките за безопасност при работа в електроразпределителната мрежа.

В Технически университет - гр. Габрово учениците се запознаха с видовете специалности и тяхната реализация в производството. С интерес  разгледаха съвременнителаборатории и  залите за обучение, срещнаха се с възпитаници на ПГЕЕ, настоящи студенти в университета.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини