Учениците на ПГЕЕ „Капитан Петко войвода“ стартираха международния си стаж

15-те ученици от ПГЕЕ стартираха производствена си практика в град Волфсберг, Австрия.

Те са ползватели по проект на гимназията по програма „Еразъм+“. Партньор по проекта е Fachberufsschule Wolfsberg.

След официална среща с учениците и учителите на австийското училище и с представители на работнически синдикати, момчетата започнаха и с практически те занятия.

За тях по време на 3-седмичния им стаж са осигурени реални работни места със съвременна електронно-измервателна апаратура, техника за контрол и управление,  оборудване за компютърна диагностика на автомобили и роботизирани системи.

Ще се запознаят на практика с устройството на електромобилите, пневматично и хидравлично управление на автомобили, компютърна диагностика,  системи за цифрово-програмно управление.

Ще им бъдат представени и техниката за обработка на данни EDV-Technik. Ще преминат обучение по чертане и 3D принтиране.

Учениците ще имат възможност да се обучават с уреди за диагностика на най-високо ниво на професионална техника, използвана както в  Европа, така и при азиатските автомобилни марки. В програмата е заложено и представянето на Индустрия 4.0, Обучение 4.0, както и занимания по роботика.

Ползите от тези стажове са безспорни. Резултатите, които постигат учениците, са стимул за по-малките от тях да се включват в подобни обучения и повишава мотивацията за учене и за развиване на знанията и уменията.


Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини