Съдебните саги в детска градина „Максим Горки”в Кърджали продължават, съдът възстанови уволнената председателка на КНСБ

  Съдебните саги в детска градина „Максим Горки”в Кърджали продължават. Районият съд възстанови лидерката на КНСБ в детското заведение, уволнена от директорката след серия дела. Конфликтът датира от  няколко години и е в следствие на протести срещу назначението на П.С. за директор.

 Председателката на структурата на КНСБ в „Максим Горки”Л.С.се обърна към съда след като бе уволнена дисциплинарно. Директорката изтъква като мотив нарушение на трудовите задължения предвидени в трудовата характеристика.Обвиняват Л.С. че като старши учител е оставила без надзор 3-годишно дете. Л.С.била в занималнята с други деца.

 Магистратите посочват, че поводът за дисциплинарното уволнение не кореспондира с мотивите за него. Посочва се също, че не е взето становище на КНСБ,както и на ТЕЛК. Оказва се,че уволнената учителка е с пожизнена намалена работоспособност от 50%.

  Районният съд в Кърджали възстанови на работа Л.С. Той също така задължи работодателя да и изплати обезщетение от 14 806,08 лв,които се полагат като трудово възнаграждение,за времето ,през което е била незаконно уволнена.Работодателя ще трябва да й възстанови  2200 лева разноски по делото и да приведе 842,24 лева държавни такси.

Текст и снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини