СУ „Йордан Йовков“ - участник във форум за иновации в образованието

В изпълнение на Националната програма „Иновации в действие“ на МОН в град Смолян се проведе форум за иновации в образованието, където СУ „Йордан Йовков“ - Кърджали представи иновативен опит и сподели работещи модели за екологосъобразен бизнес.

Пред учители и ученици от 32 училища от 6 области в страната, педагогически специалисти и представители на висши училища и научни институти г-жа Галина Попова представи презентации на тема „Проектно - базирано обучение за екологосъобразен бизнес“. Лауреатът на много национални и международни конкурси, състезания и конференции -Мелин Вели от 12. клас, профил „Предприемачески“ представи своя авторска разработка за  изкуствения интелект и трансформацията на образованието.

Домакин на събитието за споделяне на добри иновативни практики бе Професионалната гимназия по икономика ,,Карл Маркс“ - Смолян със съдействието на РУО - Смолян. В програмата на форума бяха представени творчески работилници, в които се споделиха педагогически практики за учене чрез правене и преживяване. Форумът се превърна в ползотворна среща между иновативните училища в региона, които чрез модерни решения трансформират традиционните практики в успешни образователни иновативни модели.

Клуб „Журналист“

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини