ПГЕЕ „Капитан Петко войвода“ изпрати ученици на 3-седмичен международен стаж в чужбина.

След две години прекъсване заради противоепидемиологичните ограничения, 15 ученици от на гимназията заминаха на производствена практика в град Волфсберг, Австрия, по проект финансиран по програма „Еразъм+”.

Той има за цел осигуряване на по-добри възможности за професионално обучение на учениците и е насочен към допълнително надграждане на професионалната подготовка в областта на автомобилната техника, електроника,  компютърна диагностика и роботика.

За да се класират за участие в практиката, кандидатите преминаха предварителна подготовка. Тя бе в три направления – културна подготовка и подготовка, свързана с дейности за предотвратяване на риска, начална техническа подготовка. След нея на база показаните резултати от тестовете бе определен и крайния списък на участниците. Те повишават нивото на знанията си по чужд език в електронната платформа OLS. То ще приключи с тест за установяване на ниво на напредък след завръщането на участниците в България.

Приемащ партньор е професионалното училище Fachberufsschule Wolfsberg, известно с високия стандарт на професионално образование и дългогодишен партньор на ПГЕЕ. Австрийската гимназия подпомага развитието и утвърждаването на специалностите в кърджалийската гимназия, както и на дуалната система на обучение.  Поддържа много тесни връзки с фирми и обучителни институции, част от които са включени в програмата на практиката на нашите ученици.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини