Дават зелена улица за радиа в Кърджалийско

Конкурсът е по инициатива на Сдружение "Федерация Справедли­вост - България" с председател Сезгин Мюмюн, който преди година направи опит да получи лицензия за радиодейност в 14 града на страна­та. Тогава инициативата му разбуни духовете с информация, че бъдещо­то радио ще излъчва програма на турски език. От СЕМ опровергаха публикациите, а по-късно от КРС за­явиха, че няма свободен честотен ресурс за посочените точки.

На 9 април тази година СЕМ е от­крил процедура по искане на Сдру­жението за радиодейност в 9 града, като изискал от КРС да предостави информация относно техническите параметри, необходими за наземно аналогово радиоразпръскване.

На база предоставените данни, с решение от 24 септември2013 г. СЕМ открива конкурс за издаване на лицензия за свободната честота - 98.9 MHz - за Шумен, както и за Балчик, Казанлък, Карнобат, Испе­рих и Момчилград.

Според СЕМ в програмата задъл­жително трябва да присъстват пре­давания с информационна, образо­вателна, културна и развлекателна насоченост.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини