Българска неправителствена организация извиси глас в защита на Ердоган

Сезгин Мюмюн

Българската правозащитна федерация “Справедливост-България” извиси глас в защита на турския премиер Реджеп Таип Ердоган. В писмо до турския министър председател лидерът й Сезгин Мюмюн нарича протестиращите на площад Таксим “провокатори”.Мнението му сериозно се различава от това на голяма част от турската интелигенция в нашата страна, която симпатизира на протестиращите.Привеждаме текста на писмото дословно:

До г-н Реджеп Тайип Ердоган

Премиер на Р Турция

 

 

П И С М О

от Сезгин Мюмюн – Председател на Гражданска организация

Федерация Справедливост- България”

 

Уважаеми г-н Премиер,

Федерация справедливост –България” е гражданска организация, която се занимава с проблемите на турците и мюсюлманите в България. Нашите последователи са хора репресирани, хора лежали по затвори и лагери на тоталитарния режим с една единствена вина, че не са пожелали да променят рождените си турски и мюсюлмански имена и религиозните си убеждения.

По инициатива на „Федерация справедливост –България „ бе внесена и приета в парламента „Декларация, осъждаща насилствената асимилация на българските мюсюлмани.

Уважаеми г-н Премиер,

Пътувам много из районите със смесено населени, срещам се много турци и мюсюлмани, всички наши симпатизанти изразяват подкрепа към Вас и Вашата политика. В последните десет години под Ваше управление Турция стана водеща икономическа сила не само на Балканите, но и в световен мащаб.

Осъждаме като гражданска организация бунтовете в Република Турция, смятаме че те са продиктувани от провокатори, които използват за своите подмолни цели част от неориантираната турска младеж.

Изказваме нашата пълна подкрепа за Вашата политика.

 

14. 06. 2013 г. С уважение: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

София (Председател на ФСБ Сезгин Мюмюн)

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини