Федерация „Справедливост-България”иска дебат за Рамковата конвенция за защита на националните малцинства

Изображение 1 от 2

    Федерация „Справедливост-България” иска дебат по изпълнението на Рамковата конвенция за защита на националните малцинства”, ратифицирана от кабинета на Иван Костов. Лидерът й Сезгин Мюмюн припомня, че неговата организация се обяви за създаването на Агенция за малцинствата към Министерски съвет.

    Изразяваме недоумение от опитите на една политическа партия да политизира въпроса. Нейното искане за обявяване на българските турци за национално малцинство е меко казано закъсняло.

     Преди обществения дебат по темата да стане в национален мащаб е необходимо той да бъде обсъден от неправителствените организации на българските турци. Необходим е и консенсус между партиите, които ги представляват в политическото пространство.

     Декларативното и ултимативно поставяне на въпроса вреди на единението на българската нация и на изпълнението на Рамковата конвенция за защита на националните малцинства.

    Категорично се обявяваме срещу политическите спекулации с темата, каза още Сезгин Мюмюн.Той припомни,че проблемът е поставен на страниците издаваният през 2008 г. в.”Справедливост”, орган на федерацията.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини