24 °C

Хора с увреждания започват работа в община Крумовград

От днес в община Крумовград  започват работа 53 лица с трайни увреждания на възраст над 29 г.   по проект „Обучения и заетост“ и  3 по проект „Обучения и заетост за младите хора“ - Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Общината е сключила договор по проекта с Агенцията по заетостта на 02.01. 2019 г.

Наетите лица ще изпълняват длъжности, съобразени с техните възможности - чистач-хигиенисти, пазачи, работници по поддръжка на спортни съоръжения и др. в  кметства, администрация, детски заведения и обслужващи звена, за срок от две години. Ще бъдат наставлявани от 12 наставника. Предстои назначаване на още 10 лица.

В първия си работен ден всички те се срещнаха с кмета на общината Себихан Мехмед, която пожела спорна работа и подчерта, че изпълнявайки задълженията по този проект помощта е взаимна.

Кърджали бг вести
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Kardjali.bgvesti.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 25.06.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини