Преобразяват Градския парк в Крумовград,вниманието е фокусирано към децата

Изображение 1 от 4

    По инициатива на кмета на Община Крумовград Себихан Мехмед Градският парк ще бъде основно преобразен като във фокус         е вниманието към децата.Готов е проект за амфитеатър,който предстои да се реализира.Планиран е и детски център със сладкарница и места за забавления.

      За Кърджали бг вести Себихан Мехмед сподели,че вниманието към парка датира от 2008-2009 г.,когато е основно реконструиран и се изгражда сцена по европроект.Общината е възложила проектиране на Амфитеатър,като сцената и трибуните,които ще се изградят,ще бъдат с метални покривни конструкции за да се ползват и при лоши метеорологични условия.Планира се и цалостно осъвременяване на пространството около Амфитеатъра.Възложили сме проектирането на арх.Станислав Луков и неговото архитектурно бюро,каза още Себихан Мехмед.

    За Кърджали бг вести арх.Станислав Луков сподели:

    Съществуват инвестиционни намерения във връзка с по-рационалното използване на сцената в централен парк Крумовград и създаване на благоприятна и удобна среда за провеждане на културни мероприятия.

    Проектът съдържа архитектурна разработка на трибуна с места за настаняване срещу съществуващата сцена и покритие на двете съоръжение с метални навеси с покритие от термопанели.

      Предвиден е достъп за лица с увреждания.  Предвидени са места за хора в инвалидни колички на ниво на терена /10 места/.

    Предвижда се монтиране на пейки от декинг дъски на метална носеща конструкция, неподвижно закрепени за бетоновата основа.

    За предотвратяване падане от височина ще се монтират предпазни парапети от инокс, остъклени с триплекс по страничните фасади на трибуната.

     Арх.Луков каза още,че стойност на строителството ще възлезе на 778 386.58 лв.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини