Полицията в Крумовград проведе дискусии по актуални проблеми с 400 ученици в начални и основни училища в общината

Изображение 1 от 2

    Учениците от 10 основни и начални училища в община Крумовград в селата Подрумче,  Токачка, Луличка,  Звънарка,Странджево,Поточница,Горна Кула,Аврен,Егрек и Гулийка получиха специални знания по актуални въпроси, свързани със съвременните измерения на агресията и хулиганството в училищна среда, личната безопасност, борбата срещу разпространението и вредата от употребата на наркотични вещества. Актуалните теми бяха представени пред 400 ученици  от инспектора от Детска педагогическа стая в РУ-Крумовград Александър Славов в самостоятелни форми на обучение през месец февруари. Тематично дискусиите бяха съобразени с възрастовите групи, като при учениците от началния етап акцентите бяха свързани с безопасността на движението по пътищата, агресия, вулгаризъм и хулиганство в училищна среда, за учениците от основния етап на образование бяха добавени проблемите за безопасно използване на интернет, вредните последици за здравето и живота от употребата на наркотични и упойващи вещества.

    Лекциите се проведоха в присъствието на училищния персонал. На беседите с ръководството, учителите и служителите в училищата, бяха дискутирани действията на полицията за сигурността в районите на учебните заведения и в близост до тях, борбата срещу употребата, съхранението и разпространението на наркотични вещества. За целта беше фокусирано вниманието върху наблюдението на лица и автомобили със съмнително поведение в районите на учебните заведения, а също ивърху своевременното уведомяване на органите на МВР.

    През месец март предстоят срещи и дискусии в най-големите училища на територията община Крумовград- СУ „Васил Левски“ и ПГ по транспорт „Христо Смирненски“. Пред възпитаниците им ще бъде представени и превантивни филми на тема: „Вредните последици от употребата на наркотични и упойващи вещества и техните аналози.                                                      Регионален пресцентър на МВР

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини