Откриват улица в памет на старши лейтенант Николай Саръев, загинал при атентата в Кербала

В Крумовград откриват улица на името на старши лейтенант Николай Саръев, съобщава bTV. Той е един от петимата български войници, загинали при атаката срещу контингента ни в иракския град Кербала преди 20 години.

Саръев е и племенник на Покръстителя на Родопите отец Боян Саръев, който почина на 27 декември.

В родния град на ст. лейтенанта се проведе възпоменателна церемония. Военнослужещи от силите за специални операции и жители на града почетоха паметта му с пет залпа и минута мълчание. 

„Един знак към младите, към тези, които трябва да помнят, че терористичните атаки ги има в живота и с пожелание никога повече да не се случват. С пожелание паметта на Ники Саръев да не изчезва от този град. Момче, което отдаде себе си и живота си в името на България“, каза кметът на Крумовград Себихан Мехмед.

На церемонията присъстваха командир ген.-майор Явор Матеев и зам.-министърът на отбраната Атанас Запрянов. По думите на Запрянов следващата година в София ще бъде открит паметник в памет на жертвите от атентата в Кербала.

Улицата на името на ст. лейтенант Николай Саръев ще минава през бившото поделение. Общината предвижда да бъде поставена и паметна плоча в памет на българския военнослужещ.

OFFNews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини