Ученици от Крумовград с презентации за българската история под мотото "Помни миналото,гради бъдещето"

Изображение 1 от 3

          Ученици от X клас в Средно училище „Васил Левски“ – Крумовград участваха с презентации, посветени на „Войните на България и мястото на област Кърджали в тях“, под  мотото „Помни миналото, гради бъдещето“ на 4.12.2023 г. Събитието е част от Кампанията на ИА „Военни клубове и военно-почивно дело“ за развитието на културно-художествената и военно-патриотичната дейност във военните клубове през 2023 година.

    Магдалена Боянова от Xа клас и Анатоли Мутев от Xе клас  презентира Балканските войни и освобождението на Кърджали. Ергюн Максимов и Ахмед Ахмед от Xе клас се включиха в темата с презентация за Първата  и Втората световна война и ролята на България в тях. Еге Ахмед, Денислав Палазов и Стилян Георгиев направиха обобщение на участието на България във войните през XX век. Те представиха мирните договори, които България е трябвало да подпише, а също и как те са повлияли върху нейната история. В края на събитието учениците от VIв клас Мартин Календжиев и Валерия Моллова рецитираха стихотворения, посветени на героите, дали живота си за родината.

    От името на ИА „Военнни клубове и военно-почивно дело“- Военен клуб – Кърджали Ани Иванова награди учениците с грамоти за достойно представяне. Тя изрази своята благодарност към ръководството на училището и учителите по история и цивилизации – Илиян Тосков, Соня Димитрова, Златка Дуралиева за отличната организация на събитието и за усилията, които полагат за патриотичното възпитание на подрастващите.

              Директорът на училището – господин Цветан Терзиев благодари на участниците за отличното представяне и изрази надежда, че всеки от присъстващите, в бъдеще да има възможност, да даде своя принос да няма никога повече войни.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини