В Крумовград отбелязаха Бабинден и Деня на родилната помощ


Като пазители на традицията и тази година в навечерието на празника „Бабин ден”, Община Крумовград съвместно, НЧ „Христо Ботев 1914” и Клуба на пенсионера и хората с увреждания организираха тържество посветено на празника „ Бабин ден” и Денят на родилната помощ.
Гости на събитието бяха Д-р Иванова,акушер – гинеколог и управител на болница „МБАЛ „Живот +”, екипът на АГО към МБАЛ „Живот +”, Д-р Биволарска - педиатър, кметът на община Крумовград - г-жа Себихан Мехмед, с чиято финансова подкрепа се осъществи тази инициатива, зам.-кметът- г-жа Акиф, деца от ДГ „Митко Палаузов” и ДГ„Юрий Гагарин” с техните ръководители, и гости от града.
Спазена беше традицията, майката родила рожба през изминалата година Анастасия Георгиева да полее на Д-р Иванова, която от своя страна нарече за здраве и пожела да се раждат много деца.
„Пожелавам, на тези които дарявате живот и внасяте топлина в нашите семейства, да сте живи и здрави, и да жънете още много професионални успехи. Празникът е благослов за най-великата радост - да се роди дете, да се продължи рода. Благослов за онези, които днес помагате в раждането – лекари и акушерки. Да Ви е честит празника! На всички Вас, с благодарност към труда и вярата в новия живот!“ поздрави г-жа Себихан Мехмед.
Децата от детските градини поздравиха присъстващите със стихотворения и песни. Празникът продължи с викторина, песни, танци и конкурси за най-сръчна баба, най-игрива баба, най-млада и най- стара баба/ прабаба/. Обективно жури оцени представянето на участничките и присъди грамоти, и подаръци на най-добре представилите се. Веселието и емоциите продължиха с изпълнението на ВГ „Млади сърца”, тракийска вокална група при Тракийско дружество „Тракия 1922”, „Крумовградските готини баби“ и със специалното участие на Светла Кайрякова и Митко Киряков! С обща трапеза и програма с пъстра палитра от песни, танци и народни хора Бабин ден се превърна в един красив празник на наследените традиции!

Това съобщиха от Община Крумовград
 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини