Стартира процедура за финансово оздравяване на Община Кърджали

Изображение 1 от 2

  Общинските съветници гласуваха днес на сесия на местния парламент стартиране на процедура за финансово оздравяване на  Община Кърджали.Това е пореден опит за дисциплиниране на харчовете от общинската хазна и изплащането на задълженията.Община Кърджали е длъжник за над 30 млн.лева,като само до края на годината ще трябва да възстанови безлихвен заем от републиканския бюджет за 6 млн.лв.

  В докладна до общинските съветници председателят на местния парламент Мухаррем Мухаррем посочи че във връзка с постъпило Уведомление с наш Вх. № 241 от                                           17.04.2024 г. от Кмета на Община Кърджали и в изпълнение на чл. 130д, ал. 3 от Закона за публичните финанси, предлагам след обсъждане да се приеме следните решения:

                                                     Р Е Ш Е Н И Я:

            На основание чл. 21, ал. 1, т. 23 от ЗМСМА, във връзка с чл. 130д,         ал. 3 от Закона за публичните финанси, Общински съвет – Кърджали РЕШИ:

  ОТКРИВА процедура за финансово оздравяване на Община Кърджали.
  ВЪЗЛАГА на Кмета на общината да изготви план за оздравяване и да проведе публично обсъждане на плана с местната общност.
  ОПРЕДЕЛЯ срок за изготвянето на плана до 25.05.2024 г. Публичното обсъждане да се проведе в сроковете по чл. 130д Закона за публичните финанси.

  Кърджали бг вести

  Снимка:Георги Кулов

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

  Още новини

  Последни новини