Отлично представяне на паисиевци на Националната олимпиада по информационни технологии

Навън е пролет - прекрасна, зелена, изпълнена със звуци, сетива, цветове... Но има и една друга пролет, която се случва в душите и умовете, която носи   особен вид знание, възраждащо и извисяващо, даряващо удовлетворение, пълноценност и неподозирана сила.Такава  пролет със съхранено знание, осъществени идеи и постижения сеслучва в СУ "ОтецПаисий".

Два ученически екипа от VIII и XII клас разкриват това с поредното си отлично представяне на Националната олимпиада по ИТ.Не е случайно, че ученически екип от 12-и клас на СУ „ОтецПаисий“ -АтанасИванов и ДончоЯнев – спечели наградата на V-Ray – еднаотнай-успешнитекомпаниизатехнологии в сфератанапрограмирането и 3D визуализацията, основанапрез 1997 г. с офиси в България, САЩ, Япония и ЮжнаКорея. Компаниятаима и стажантскапрограма, с коятодавашанснамладиталанти в програмирането и 3D визуализациятадасеразвият и останатнаработа.

Дванадесетокласниците с ръководителМарияГьошеваосвенчедемонстрирахазавидникомпютърниумения в категорияМултимедийниприложения с проект "Виртуаленмузей - Кърджали", предадохадостойнощафетата в областтанакомпютърнитенаукинаосмокласниците.Такаразкрихаособеноценни и важнимоменти в подготовкатасикатопартньорство, подкрепа, приемственост.

А те – осмокласницитеИлинаДимитрова и СтаниславКарев - подръководствотона г-жаАтанаскаМишонова с проект "Чиставода" в категорияМултимедия, с отличниоценкисакласиранина 6-то мястонаНационалнатаолимпиадапо ИТ.Смятат да надграждат постигнатото и виждат бъдещето си в IT сектора, защото за тях технологиите са полезни, бързо развиващи се, интересни, приложими навсякъде, с огромен потенциал.

Представихмевичетиримауспелипаисиевци.Поздравяваметях и ръководителитеим и имжелаемновибъдещипостижения в светанакомпютрите - свят, примамлив и интересен, свят с бъдеще!

Това съобщиха от ръководството на училището.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини