Разследват пореден опит за измама на НОИ в Кърджали,нашенец си надписал 8 години трудов стаж

Досъдебно производство за използване на неистински официален документ е образувано в ОДМВР-Кърджали с постановление на Районната прокуратура. Жител на областта представил пред Териториалното поделение на НОИ образец с вписани неверни данни за  8 години придобит осигурителен стаж, като за самото съставяне на документа не може да се търси наказателна отговорност от ползвателя. Разследването е по чл.316 във връзка чл.308, ал.1 от Наказателния кодекс за съзнателно използване на документ с невярно съдържание. Извършва се от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и разследващ полицай.

Проверка за нарушена заповед за защита от домашно насилие е започната в РУ-Кърджали. 38-годишен мъж приближил на по-малко от 50 метра бившата си съпруга, с което нарушил съдебна забрана, издадена в нейна полза. Сектор „Охранителна полиция“ продължава работата по изясняване на случая.

Досъдебно производство за повреда и унищожаване на чуждо имущество е образувано в РУ-Кърджали.  Вчера е подаден сигнал, че на 24 април срещу 25 април с червена боя е бил залят паметник в Градската градина в Кърджали – каменна плоча, поставена по повод приемането на България в Европейския съюз. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали е извършила оглед. Издирва се извършителят на деянието.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини