Първо място и златен медал за квартет „Родопски звънчета“от Национален фолклорен фестивал-конкурс “Бъдност за талантите на България“

Квартет "Родопски звънчета" от Вокално-фолклорна група "Звънче" и солисти при СУ  "Отец Паисий"- град Кърджали - Никола Славов и Емир Еюб – 1. д клас, Деметра Ташкова – 1.б клас и Николина Ташкова - 5.е клас с ръководител госпожа Евгения Пейкова завоюваха 1-во място и златен медал, както и дипломи за своето участие в Южен централен квалификационен етап – кръг, област Кърджали на НАЦИОНАЛЕН ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ-КОНКУРС "БЪДНОСТ ЗА ТАЛАНТИТЕ НА БЪЛГАРИЯ". Завладяха сърцата на журито със своите творчески умения, талант и прекрасни изпълнения на народните си песни. Достойно и отлично защитиха името на своето училище.

 Фестивала си поставя за цел да се проследят уменията на талантливите деца от 28 области на страната. Приобщаване и съхраняване на младото поколение към българската ценностна система, основана на българската душевност и народност чрез проявите и участието на фолклорните изкуства. Откриване, развиване и реализиране на огромния талант на българите в областта на българския фолклор и изкуства. За по- обширно целенасочено приобщаване на повече хора за защита на българската идентичност в новите условия на глобализация .Да се издирва, съхранява и развива и разпространява българския фолклор и изкуства. "Да запалим и и съхраним огъня български...!"

Поздравления и честита награда! Ръководството на училището им пожелава много здраве и творчески успехи!

Текст и снимки: Даниела Пашова, Евгения Пейкова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини