Петокласници от „Паисий“ имаха творческа среща с Божидара Ангелова

Учениците от 5 „г“ клас на СУ „Отец Паисий“ - Кърджали,  с класен ръководител Веселина Кючукова, се срещнаха с авторката на детска литература Божидара Ангелова. Събитието се състоя в рамките на Паисиевата седмица по повод честването на патронния празник на училището.
По време на срещата гостенката провокира децата с въпроси, върху които заедно разсъждаваха и търсиха отговорите. „Защо трябва да се ходи на училище“ и „Защо са ни нужни книгите“ бяха основните теми на разговора.

„С тези мои питания целя да накарам децата да се замислят и да стигнат до извода, че ходенето на училище не е време за губене. Влизайки в клас и участвайки в учебните часове, децата не само трупат академични знания, но най-вече развиват когнитивните си умения – мислене – логическо и образно, памет, внимание, език и реч, представи, планиране и волеви акт на действие, също комуникативни умения и емпатия. Това е смисълът на обучението. Най-вече искам да ги мотивирам да постоянстват в учението и да развиват дарбите си“, споделя Ангелова.

Тя представи също две свои детски книги „Здравей, Книгария“ и най-новата - „Талантливото мече Мони“, и прочете приказката „Ревю на книгите“. Децата бяха въодушевени от срещата си със съвременен автор на книги и изразиха задоволство от това. Накрая получиха творческа задача – да напишат своя авторска приказка и да я оформят като книга. Заданието е във вид на конкурс, в който ще бъдат оценявани най-добрите разказвачи на приказки от класа и най-оригинално оформените „книги“.

Теодора ТЕНЕВА

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини