Блясък от главата до петите в Деня на отворените врати в ПГЛП „Райна Княгиня“

    Всяка жена обича да бъде поглезена, а за никой на е тайна, че най-приятно за дамите е, когато те се намират при своя козметик, фризьор или пък в шивашкото ателие.

    Блясъкът в очите на клиентите на влизане обаче е отговорност за професионалиста. Това вече са осъзнали възпитаниците на Професионална гимназия по лека промишленост “Райна Княгиня“ в Хасково и с помощта на своите преподаватели се опитват да надграждат в професионалното си израстване в гимназията. А когато нещо се прави с мерак, резултатът не закъснява.

    В приповдигнато настроение няколко дами влизат по обяд днес в занаятчийското школо, довели са и децата си в Деня на отворените врати. Посреща ги лично директорът на гимназията Росица Иванова и ги повежда към кабинетите по професии. Първо гостуват на момичетата от паралелката „Организация и технология на фризьорските услуги“. Без да се маят бъдещите коафьори разпределят работата си -едната хваща машата, другата сешоара, третата -машинката за подстригване. В този момент в огледалата се виждат отражения на все по-широките усмивки на лицата на дамите, поверили се в ръцете на десетокласничките. И няма как да е иначе, след като на вратата на кабинета, изписаното мото „Красиви всеки ден“ е надъхващо.

    И в съседния кабинет по козметика работата кипи.

    В паралелката на десети клас по „Моден дизайн“ се хвалят с новите си шевни машини. Част от випуска е и Тонита Маркова. Русокосата чаровница разказва, че е избрала училището си и точно тази специалност не случайно. Като всяко малко момиче си мечтаела за красивите дрехи на манекенките от модните подиуми. В гимназията попаднала на точното място и на преподавателите, които й помагат да разгърне страстта си. И сега Тонита е категорична, че след като приключи обучението си в гимназията, ще продължи да се занимава с мода и занапред. Тя смята да продължи с обучението си в България, вероятно после да надгради уменията си в чужбина, но смята отново да се върна, за да се реализира в родината си.

    Красимира Славова 

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Уч
      учител
      9 -9
      06:58, 6 май 2017
      Стига сте писали глупости това е една замираща гимназия , която няма ученици и тук таме някой *******

    Още новини

    Последни новини