Тържество на вкусовете в центъра на Хасково

    Тържеството на вкусните храни, аромати и природни дарове завладя очите, а и небцето на хасковлии в петъчния следобед.

    Точно в 16 часа в центъра на града стартира Първия в Хасково фермерски базар. Той ще стане традиционен всеки петък от тук насетне.

    Яйца от токачки, хранени само с тревичка от Димитровградска фирма, страхотно краве сирене от мандрата в пазарджишкото село Паталенци или пък уханни подправки от фермата от Драгомир, Пловдивско, примамиха още в самото начало на откриването на пазара видимо доволните от гледката и ароматите минувачи.

    На не по-малък интерес се радваха и производителите от Добрич на местните щандовете с овча саздърма, пастърма и още изкушения.

    „Работилницата за усмивки“ пък буквално усмихна хасковлии с интересните лимецови и сладкиши с лимонен , канелен и джинджифилов вкус, кюфтенца от леща и булгур с маслини и кисели краставички.

    Подправките-пакетирани и пресни в саксия на семейство Павлови от фермата им село Драгомир пък дори не стигнаха за всички желаещи. Чубрицата, кулинарната салвия и дивият лук бяха изкупени за минути. Стопаните обаче обещаха, че следващия петък ще донесат повече стока и ще заредят тези, които останаха на опашката.

    Във Фермерския базар успешно се представи и хасковска фирма, която предложи сушени сливи, ябълки, чушки и домати, натурален ябълков оцет.

    Hskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Го
      Госпожица
      23 -4
      20:34, 5 май 2017
      Браво за тази инициатива -интелигентно и богато организирано!
      Зам-кметът Милена Трендафилова успя да пречупи сивотата в Хасково -непрекъснато изпъстря програмата за културата и спорта
    Последни новини