Районен съд Кърджали организира Ден на отворените врати за граждани

На 17 юни 2024 г. Районен съд – Кърджали организира Ден на отворените врати, като кани граждани, ученици, студенти и журналисти, при интерес да посетят съда при следния КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЕТО:

1. В Съдебната палата на адрес: гр. Кърджали, бул. „Беломорски“ № 48 съдебна зала № 1 на Районен съд – Кърджали, от 14:00 ч. ще бъде разигран симулативен наказателен процес от магистрати и служители. 

2. В Съдебната палата на адрес: град Кърджали, бул. „Беломорски“ № 48, в Деня на отворените врати, желаещите могат да посетят Районен съд – Кърджали и да се запознаят с организацията на работа на съдиите и съдебните служители, касаеща съдебните процедури, работата и функциите на съдебните служби. Гостите на Открития ден ще имат възможността да разгледат различните служби, деловодства и регистратура, да наблюдават технологията и разнообразието от предоставяните съдебно-административни услуги, да получат отговори на въпроси, свързани с организацията на работата в съда, със статута на съдиите и на съдебните служители, с резултатите, с проблемите и постиженията в процеса на правораздаване.

Районен съд – Кърджали се включва и през 2024 г. в инициативата Ден на отворените врати, която инициатива тази година се провежда под надслов „Открито за съдебната власт“ и е насочена към популяризиране дейността на съда, с цел повишаване правната култура на гражданите и постигане на по-добра информираност за работата на съдебната система, както и за изграждане на доверие в работата на съда.

Телефон за връзка: 0882839660

е-mail: kardzhali-rs@justice.bg

Христина Русева

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини