Центърът за спешна медицинска помощ в Кърджали с Ден на отворени врати, демонстрира модерна техника за телемедицина

  Центърът за спешна медицинска помощ в Кърджали провежда днес Ден на отворените врати. С проявата спешните ни медици отбелязват годишнина от създаването н на центъра.

  Както Кърджали бг вести писа Центърът за спешна медицинска помощ-Кърджали е създаден с Постановление №211 от 1994г.като втори етап от реформата в областта на Спешната медицинска помощ.Той е наследник на отделението за бърза и неотложна медицинска помощ към областната болница в гр.Кърджали. ЦСМП се състои от Районна координационна централа разположена в гр.Кърджали и филиали за спешна медицинска помощ разположени гр.Ардино,гр.Джебел,гр.Момчилград,

  гр.Крумовград, гр.Кърджали и с.Черноочене, с.Чорбаджийско с.Кирково и изнесени екипи базирани в с. Бенковски и с.Фотиново и административен сектор базиран в гр.Кърджали. Това каза за нас директорът на центъра д-р Атанас Митков.

  ЦСМП-Кърджали е оборудван да действа при всякакви метеорологични условия. През последните годзини по национални и муждународни проекти той почти изцяло обнови автомобилния си парк. Разполага с 36 линейки. От тях 6 са „Фолксваген“ със задвижване 4х4. Те са базирани в Кърджали,Крумовград и Чорбаджийско. Пет високопроходими „Ситроен“-а са разпределени между Кирково,Джебел и Кърджали. Наскоро в употреба влязоха нови специализирани автомобили „Пежо“.Те са предоставени на екипите в Кърджали,Момчилград и Крумовград. Гордостта на центъра е супермодерната линейка „Фолксватен Крафтър“ със задвижване 4х4 и прибори за телемедицина.

  Центърът за спешна медицинска помощ-Кърджали обслужва средно годишно около 50 000 души.През деня и през нощта дежурят по 13 екипа.Числеността на персонала е 232 души.На Първи май т.г.ЦСМП отбеляза своя рожден ден.Това сподели още директорът д-р Атанас Митков.

  Георги Кулов

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Още новини

  Случаен виц

  Последни новини