Районен съд Ардино проведе Ден на отворените врати

На 22 април 2024 г. Районен съд – Ардино отвори врати и посрещна гости в организирания Ден на отворените врати по повод 16 април - Денят на Конституцията и професионалния празник на българският юрист и съдебните служители.

Гости на съда бяха деветокласници от Средно училище „Васил Левски“ – Ардино и класният им ръководител, които заедно с магистрати от съда проведоха беседа на тема „Свободата на словото в контекста на социалните медии и опасностите, които крият социалните медии“. След интересен разговор и дискусия, учениците имаха възможността да видят демонстрация на това как се разпределят наказателно и гражданско дело дело на случаен принцип в Единната информационна система на съдилищата.

 Инициативата Ден на отворените врати се провежда ежегодно в органите на съдебната власт и е насочена към популяризиране дейността на съда, с цел повишаване правната култура на гражданите, в.т.ч. младежи и ученици, и постигане на по-добра информираност за работата на съдебната система, както и за изграждане на доверие в работата на съда.

Христина Русева

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини