Спешните ни медици в Кърджали: Не само спасяваме животи, случва се да рискуваме и своите!/Снимки/

Изображение 1 от 5

    Не само спасяваме животи,  случва се да рискуваме и своите! Това признават спешните ни медици в Кърджали в Деня на отворените врати на Центъра за спешна медицинска помощ, посветен на годишнината от създаването му.

    Началникът на филиала на центъра в Кърджали д-р Юрий Балицкий си спомня,  как се е катерил на дърво в дере,където бил паднал автомобил, за да окаже спешна помощ на водача. Наложило се също да се спусне по отвесен скат за да се промуши под камион за да вади пострадали.Тръгваш с линейката и не знаеш къде отиваш. Не знаеш с какво ще те изненада ситуацията, споделя д-р Балицкий.

      Спешният медик разказва,че най натоварено за ЦСМП е по време на празниците.  Тогава много медици в поликлиники и болници  не работят и целия поток на спешни случаи се насочва към  ЦСМП.  Колкото повече са празничните дни, толкова повече работа имат спешните медици.

      Д-р Балицкий споделя, че са страшно много некоректните обаждания за спешни случаи. Обикновено се преувеличава спешността. Екипите на ЦСМП не отказват адреси.Но докато екип е на такъв адрес,се случва наистина да има тежък случай,което води до забавена реакция.

     Докато разговаряхме повикаха екипа на д-р Балицкий за спешен случай. Шофьор получи инфаркт и катастрофира.Спешните медици му правиха сърдечен масаж при транспортирането до Спешното приемно отделение на болницата,но малко по-късно пациентът почина.

     За съжаление,често се сблъскваме със смъртта,споделят спешните ни медици.

      Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини