Зрелостниците от Випуск 2019 на Езиковата гимназия – първи в област Кърджали според резултатите от матурите

Вълненията покрай абитуриентските балове и матурите вече отминаха, а с тях дойде и краят на училищния живот за дванадесетокласниците от Езикова гимназия „Христо Ботев”. Преди да се сбогуват окончателно със своето училище и да направят първата крачка по същинския си житейски път, на абитуриентите им предстоеше един от най-дългоочакваните моменти- получаването на дипломите, знаков момент за всеки млад човек. 

            На 18. 06. 2019 година пред сградата на театъра в центъра на град Кърджали се състоя  тържествената церемония по връчването на дипломите на 181 зрелостници от Гимназията. Пред всеки от тях стои един нов път, по който  ще поемат, водени от желанието да знаят и да умеят повече. 

            Преди да започне тържеството, бившите вече дванадесетокласници бяха посрещнати от своите класни ръководители  на фона на приятната музика, изпълнена от три от най-изявените цигуларки в града на Орфей.Госпожа Чавдарова, директор на Езикова гимназия „Христо Ботев“, откри церемонията със слово по повод вълнуващия за младите хора момент.Тя с гордост отбеляза, че възпитаниците на гимназията са   постигнали много добър резултат на държавните зрелостни изпити по български език и литература и по предмета, избран като втори от тях.

            В края директорът заяви,че за всички, защитили достойно името на гимназията,  предстои много важен избор – къде да продължат  образованието си. Тъй като животът е поредица от избори, важното е да изберат това, което наистина има смисъл за тях, защото понякога се оказва, че само отличната диплома не е гаранция за пълноценната реализация в истинския живот.Затова им пожела да запазят най-скъпите човешки ценности – добродетел и безкористност, достойнство и упоритост, разум и благородство,да намерят своето щастие, да постигнат успехи и никога да не забравят училището, което са завършили.

            Последва раздаването на дипломите заедно с диск, запазил като спомен два от най- значимите моменти за всеки абитуриент - изпращането на випуска и бала. В края на тържеството небето на град Кърджали бе осветено  от заря,  очаровала присъстващите. Като бъдещи студенти, днешните зрелостници отЕзикова гимназия „Христо Ботев“ поемат по своя път в живота с уверени стъпки от придобитите разнообразни и качествени знания и умения.Във всеки е заложена частица за собствено развитие, която трябва  да открие и успее умело да използва.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 15.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Имате известни претенции днес относно работата на околните и това може да не се хареса на много от хората около вас. Това обаче едва ли е в състояние да ви попречи да реализирате намеренията си. Ще останете приятно изненадани от благоприятната ситуация в която попадате към края на деня. Промяна в личен план ще ви подейства освежаващо, не се лишавайте от нея.
15.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Отворете душата си за романтиката около вас и ще се изненадате от нагласата си за всякакви авантюри. Ще се окажете спокойна спирка и доверен приятел. Ще изживеете мечтани часове с любимия човек. Ще ви занимават имотни въпроси, за които приятели ще ви помогнат да осъществите замисленото.
15.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Позволете си да се откъснете за малко от напрежението в службата и дома. Заредете се позитивно с неща, които ви радват и ви помагат да се отморите. Имате нужда от глътка свеж въздух. Променете еднообразието, което преживявате с интимния партньор. Не преценявайте човека до вас по способността му да сервилничи, а по начина му да взима решения.
15.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Настроени сте за повече удоволствия и развлечения, но бъдете и бдителни. Не всичко сега ви е позволено, и ако нарушите нормите ще страдате. Вашата любвеобилност навлиза в нов етап и се пазете да не прекалите с чувствата си. През този период са възможни хронични ставни и други оплаквания.
15.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
15.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Времето на открито, извън дома не е загубено. Ако имате нужда от спокойствие, природата е добрата алтернатива. С подходяща компания часовете ще минат приятно. Но при някои се налага да се посветят на учене или да използват деня за наваксване на пропуснатото.
15.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Част от вас ще пристъпят към изпълнение на планираните си задачи, в които влизат и домашните задължения. Други ще използват деня за отмора или просто на разходка, но ще ви бъде приятно. За повечето от вас съдбата е подготвила приятни изненади, придобивки и положителни емоции.
15.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нежеланието ви да се съобразявате с проблемите на приятелите си ще влоши отношенията ви. Мислете за времето, когато ще имате нужда от тях, защото е сигурно, че такова ще дойде. Работата, която намирате за привлекателно ще ви отегчи с непредсказуемите си препятствия. Не се отказвайте лесно.
15.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако има нещо, което тревожи мислите ви не се колебайте да го споделите. Ще намерите по-бързо решението и ще ви олекне. Добре е да не се ангажирате с прекалено много задачи. Постепенно ще навлезете във форма, но до тогава се щадете повече. Така можете да постигнете резултатите, които очаквате.
15.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Мерете думите си, рискувате да засегнете чувствата на близък човек, оставайки неразбрани. Очакванията ви са големи, а обстоятелствата няма да ви поднесат изненади. Нужно е още да поработите за да стигнете до тях. Желанието ви е голямо, но не е достатъчно. Романтична закачка с приятен представител на другия пол.
15.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Затрупани сте с домашни задължения и няма да може да отделите много време за себе си, а имате нужда. Преценете дали работата по дома е толкова важна и дали ще можете да се справите с упреците на близките си, ако решите да я пренебрегнете. Финансови постъпления може да ви помогнат да се справите по-лесно с броженията у дома.
15.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
За да ви бъде приятно и уютно още от сутринта си помислете как да прекарате деня. Не се поддавайте на негативни мисли и не позволявайте нечие лошо настроение да развали вашето. Ще получите обаждания, които ще ви зарадват и ще дадат простор на мечтите ви. Очаква ви един весел ден в компанията на приятни хора.
15.09.2019
Последни новини