Да учиш немски език – предизвикателство, което в ЕГ „Христо Ботев“ винаги води към успех

Изминалата седмица бе изключително вълнуваща за учениците от немските паралелки на ЕГ „Христо Ботев“, гр. Кърджали, а денят 17. 03. 2023 ще се помни дълго. Рано сутринта учениците от 12. клас получиха така дългоочакваните резултати от изпита за придобиване на немска езикова диплома  DSD II.  49 ученици се явиха през ноември месец на трудния изпит, включващ устна и писмена част. Получените резултати показаха, че всички те успешно са покрили необходимите критерии и получават така жадуваната от тях немска диплома.  Този успех за пореден път нарежда Езиковата на една от челните позиции в обучението по немски език в страната. И това не е случайност, а закономерност, която се превръща в традиция. Това е резултат от положения през петте години усилен труд както на учениците, така и на техните учители, които ги подкрепяха и насърчаваха да защитават позицията и мнението си, да пишат сложни текстове и да изразяват критично мнение по актуални теми и въпроси. По традиция дипломите ще бъдат връчени на тържествена церемония през месец май.

            В така щастливия за дванадесетокласниците ден, изпълнен с радост, гордост и мотивация за бъдещи успехи, бяха публикувани и протоколите от МОН за допуснатите ученици до национален кръг на олимпиадата по немски език. Шестима са класираните ученици от Езиковата, а четирима от тях са зрелостниците – Ясемин Садък, Есин Исмаил, Елиф Махмуд и Нурджан Ибрямова, което още веднъж потвърждава, че да учиш немски език е предизвикателство, което с хъс, упоритост и труд несъмнено води към успех. Достойните наследници - Весела Щерева и Едис Наим от 11.клас, които само преди седмици бяха избрани за финалисти на училищния кръг на  „Международни младежки дебати“, отново имат повод за радост, а именно предстоящото им участие на националния кръг на олимпиадата по немски на 30.03. – 01.04. 2023 в гр. Пазарджик.

            Като венец на успеха в края на този емоционален ден дойде и съобщението за невероятния успех на възпитаник на гимназията в надпреварата, организирана от Немската служба за педагогически обмен – програма „Германия +“. Премервайки сили с най-силните ученици, изучаващи немски език във всички училища, работещи по програмата за Немска езикова диплома, Едис Наим от 11. клас бе класиран сред 12 финалисти, които получиха право на едномесечна стипендия за пребиваване в Германия през месец юли. Програмата включва посещение на учебни занятия в немска гимназия и екскурзия с посещение на известни немски туристически дестинации.

            Всички тези невероятни успехи на немскоезичните ботевци са  поредното доказателство за силната мотивация и многото труд, положен от учениците за усвояване тънкостите на трудния немски език и за професионализма от страна на техните учителите, които с любов и вдъхновение ги водят напред по пътя към успеха.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини