Първи учебен ден в Езиковата гимназия в Кърджали

Първият учебен ден е празник на вечното начало и духовното ни съграждане. С него всяка година се възражда поривът към знания и мечти. Благопожеланията за добро начало, успехи и тържество на знаниетоса най-чистата благословия към децата, а доверието към  учителите е голямо. Те са хората, които насят отговорността в пътуването към светлината на познанието и културата.

 По традиция най-ранобудни и нетърпеливи са гимназистите от ЕГ „ Христо Ботев“. Началото на тържеството бе поставено в 8.30 часа с химна на Република България и издигането на  националния флаг, а тържествената част продължи с посрещането на училищното знаме. Гвардейците на Гимназията и фанфарната музика – живите символи на град Кърджали, ежегодно създават неповторима празничнаатмосфера.

 Тези вълнуващи мигове бяха споделени и от гостите на празника  госпожа Събина Сюлюкчиева, главен секретар на Областна администрация – Кърджали, господин Себахтин Риза, секретар на община Кърджали, госпожа Мариана Тонева – родител на осмокласник. Госпожа Ангелина Костова – началник на РУО – Кърджали, изпрати поздравителен адрес за началото на учебната година. Всички те отправиха своите пожелания за здраве, успехи и късмет към събралите се учители и ученици.

      Директорът на Езиковата гимназия, госпожа Даниела Павлова,  сподели гордостта си от успехите на своите възпитаници, които нареждат гимназията сред най-добрите училища в България. Тя благодари на учителския колектив за високия професионализъм и отдаденост на учениците.

През новата учебна година в ЕГ „Христо Ботев“ ще работи доброволец по програма „Фулбрайт“. Лора Мелой ще подпомага обучението по английски език в Гимназията.  Директорът връчи и Ключът на знанието на  осмокласничката Катерина Тонева. Тя идванадесетокласничката Весела Добрикова с много вълнение поздравиха присъстващите и им пожелаха здраве и попътен вятър на своите съученици и изказаха благодарност за труда и обичта на своите учители.

      Песни на различни езици, стихотворения и много усмивки сътвориха поредния неповторим 15 септември в Езикова гимназия „ Христо Ботев“. Нека новата учебна година бъде спорна, здрава, ползотворна и мирна за всички учители, ученици и родители!

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини