Младите еколози от Езикова гимназия „ Христо Ботев“

   В рамките на Иновативната седмица с тазгодишна тема „ Уча, творя, създавам“, учениците от 9Е клас с ръководители Здравка Дунгова и Хайрие Кьорова поеха няколко инициативи в областта на екологията. 
   Една от тях бе предизвикателството на БМЧК. Младежите решиха да съживят градинка в района на Гимназията и силно се надяват, че повече хора ще последват примера им, защото те успяха да преобразят една замърсена и изоставена тревна площ в приятно кътче. 
   Деветокласниците посетиха детска градина       „ Максим Горки“, където изнесоха по забавен начин урок по екология, използвайки  поучителни игри, еко флаш карти и представиха приказка чрез куклен театър. Мисията на учениците бе да зародят у мъниците един необикновен начин на мислене относно майката природа. 
   И понеже най-съкровеното желание на учениците бе от крехка възраст децата да бъдат запознати с това колко много е дала природата на човека, те посетиха третокласниците от училище „ Св. Св. Кирил и Методий“, където изработиха заедно с дечицата нестандартни играчки и предмети за бита от непотребни вещи. 
   Но добрите дела не свършват до тук, защото амбицираните деветокласници се отправиха към Центъра за настаняване на деца и младежи с увреждания – кв. Веселчане. Идеята им бе да нарисуват картини с младежите от Центъра, свързани с екологията, а средствата, събрани от закупуването им да бъдат дарени на ЦНДМУ.
   В благотворителната инициатива се включиха кметът на град Кърджали Хасан Азис, председателят на Общинския съвет, Ротари Клуб Кърджали и Ротари Клуб Момчилград.  
   По този начин Иновативната седмица за момчетата и момичетата от 9Е клас приключи изключително ползотворно. С инициативите си се надяваме да подтикнем малки и големи да преосмислят всяко едно свое действие, своя отпечатък върху Земята и върху обществото. Опазването на природата и отговорното използване на ресурсите й е един огромен жест, който й дължим.

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини