Випуск 2019 в „Йовков“ се дипломира

Днес дванайстокласниците на СУ „Йордан Йовков“ получиха един от най-важните документи в живота си – свидетелството си за зрелост.

Успешно положилите и двата зрелостни изпита, дойдоха за последното тържество в тяхна чест – раздаването на дипломите за средно образование. Класните ръководители, госпожа Симитчиева и господин Шанев бяха се погрижили за всяка подробност – от прекрасната обстановка, до лентите за всеки випусник. На тържествената церемония прозвучаха вълнуващи думи, изпълнени с благодарност от дипломиралите се и напътствия към тях.

Директорът на училището, госпожа Кюпрюджиева назова момента „летописен“ и припомни на завършилите, че са възпитаници на учебно заведение, доказало своя потенциал в различни области на живота. Пожелавайки  „На добър път“ на дипломиралите се, госпожа Кюпрюджиева завърши словото си с цитат, поставян върху дипломите на прочутите римски гимназиуми: „Това да бъде за добро, щастливо, благополучно и успешно!“

По традиция всеки випуск оставя някакъв подарък за училището. Випуск 2019 изненадаха всички със своя подарък – послание за тези, които ще бъдат на тяхно място след четири години. В специално изработена витрина, в изящна стъклена кутия завършилите поставиха посланието и за изпълнител на волята си избраха директора на училището и й връчиха ключовете на кутията, а тя обеща заедно да прочетат посланието към випуск 2023.

Настъпи и най-важният момент – получаването на дипломите. Двамата отличници получиха и символичен подарък – куфар, за да потеглят към света, който ги очаква.

С поздравления, почерпка и снимки завърши последното тържество за Випуск 2019.

клуб Журналист и клуб Фотосвят

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини