Концерт - спектакъл на Езиковата посрещна най-добрите "англичани" в страната

В ранния следобед на деня на влюбените и Свети Валентин регионално радио Кърджали излъчи младежкото предаване на учениците от клуб „Публична реч” към ГПЧЕ „Христо Ботев”, които поканиха кърджалийската общественост на официалното откриване на Второто национално състезание по речи и дебати на английски език, на което Езиковата гимназия е домакин. Гости от цялата страна присъстваха на тържественото начало като се насладиха на един от символите на град Кърджали – гвардейците от Първия ученически отряд и се запознаха с митовете, витаещи из Родопа планина. Легендата за безсмъртната любов между митичния певец Орфей и жената на сърцето му Евридика заплениха, присъстващите в Държавен театър „Димитър Димов” на концерт - спектакъла „Само влюбените живеят, а останалите просто съществуват”. Актьори, оратори, танцьори и певци, сценаристи и кинематографи, работещи вклубове по проект УСПЕХ, представиха един нестандартен поглед за взаимоотношенията между хората и за вярата в магията на любовта.

Ефектният старт на надпреварата по речи и дебати на английски език подсказаха защо Езиковата гимназия в Кърджали винаги е желан домакин на национални състезания, олимпиади и езикови форуми. Тази привилегия е заслужена и защото учениците на ГПЧЕ „Христо Ботев” се представят винаги отлично и се приемaт като сериозна конкуренция, стане ли въпрос за нивото на владеене на чужд език.

Двамата доброволци – Ирма Коцер по програма „Фулбрайт”, Вили Шнайдер, доброволец по програма „Културвайт” и Динко Георгиев - главен учител по английски език напътстваха младите англоговорящи оратори от ГПЧЕ „Христо Ботев”, готови за победен поход през уикенда, когато ще се проведе същинското състезание. организирано от Българската лига по речи и дебати, комисия „Фулбрайт”, Посолството на САЩ в България Американския университет в България. 170 участници от цялата страна ще се включат в надпреварата.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини