Езиковата гимназия отново e №1 в състезанието по реч и дебати на английски език

Фондация „БЕСТ“ за България за пореден път събра на пролетен турнир най-добрите дебатьори и оратори от цялата страна. Инициативата се състоя в гр. Бургас от 23 до 25 февруари с подкрепата на комисия „Фулбрайт“ и Американското посолство в България.

Възпитаниците на ЕГ „Христо Ботев“, под компетентното наставничество на Лора Мелой - помощник учител от Фулбрайт, участваха в три категории – „Дебати“, „Оратория“ и „Проза“, като се конкурираха с още 305 ученици от 25 училища.

Чрез подготовката и състезанията по дебати и английска реч се развиват и много ключови умения отвъд владеенето на езика. Под ръководството на преподавателите на 9. клас - Динко Георгиев, на 10. клас - Снежана Христова, на 11. клас - Юлия Станкова и Антония Борисова и на 12. клас - Елван Осман, учениците се учат да търсят и уважават мнението на другия, да мислят критично, да говорят аргументирано и пред публика, да търсят, съпоставят и противопоставят различни гледни точки.

За двадесетте представители на Езиковата гимназия състезанието се превърна в истински маратон и голямо изпитание за издръжливостта им. Младежите показаха креативност, богат речников запас и широка обща култура, а завоюваното отборно първо място в страната е достойно за уважение.

„Ветераните“ Денис Садула, Жасмин Ялчън и Анастасия Станева от 12. клас успяха да надделеят над-голямата конкуренция и грабнаха първото място в категория „Дебати“, а Жасмин Ялчин дублира успеха си и с едно второ място за презентатор в категория дебати. Анастасия постигна още един голям успех, като ще представи отбора на Гимназията на националния кръг заедно с Исман Осман от 11. клас.

Достойно ги последваха и по-малките Георги Щерев и Гюрхан Азис от 11. клас и Дефне Мустафа от 10. клас, които заедно с Денис, Анастасия и Жасмин ще представят Гимназията на националния кръг в края на месец май в столицата.

За достойното представяне на Гимназията своя принос с призови места дадоха  още Берна Юсеин, Суде Селяхтин, Илке Хасан, Дима Стоилова, Дора Стоилова и Иван Стоилов от 9. клас, Дефне Мустафа от 10. клас, Мартин Тодоров, Георги Щерев, Мелтем Юсуф, Мариела Гунчева, Муаззез Памук, Гюрхан Азис, Исман Осман, Пламен Груев от 11. клас, Елчин Мюмюн и Виктория Димитрова от 12. клас.

Ръководството на Гимназията и педагогическият колектив поздравяват своите възпитаници за високите постижения и им пожелават борбен дух и достойно представяне на националния кръг на състезанието!

  Това съобщиха от Езиковата гимназия в Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини