Айтач Салиф от Езиковата е единственият който ще представя Кърджали на национална олимпиада по информационни технологии

Десетокласникът Айтач Салиф от ЕГ „Христо Ботев“, е единственият от Област Кърджали, който ще се състезава сред най-добрите в направление „Софтуерни приложения“ на ХХІ Национална олимпиада по информационни технологии. Гимназистът ще мери знания с още петнадесет ученици от цялата страна, които са допуснати до участие във финалната надпревара. Домакин  на олимпиадата е Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации – Бургас. В рамките на два дни от 26 до 28. април ще се проведе защитата на изготвените от участниците проекти, а след това ще се                                                                                                                                                     проведе  изпит, на който ще се проверяват теоретичните познания на състезателите .

Забележителният успех  на Айтач идва след тригодишен упорит труд в областта на информационните технологии.Гимназистът  изучава английски език  и немски език в СТЕМ паралелка  - математически профил. Постижението му е повод за гордост  и професионално удовлетворение и за неговия научен ръководител по информационни технологии в Езиковата гимназия инж. Петър Димитров, който ръководи клуб „Приложен и системен софтуер“.

Амбицията на успешния ботевец е да се представи достойно във финалната надпревара и да пребори сериозната конкуренция. Добрите новини тепърва предстоят!

Успех, Айтач!

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини