Второ място за Еда Юсеин от ЕГ “Христо Ботев“ на национален конкурс „Химичните технологии около нас“

С втора награда за ЕГ „Христо Ботев“ – Кърджали приключи Националният конкурс на тема „Химичните технологии около нас 2024“, организиран от Химикотехнологичен и металургичен университет - София, съвместно сцентъра за немскоезично обучение и центъра за френскоезично обучение. Конкурсът е предназначен за ученици от XI и XII клас и има за цел да стимулира интересите на младите хора в областта на химията и технологиите чрез креативни проекти и презентации. Над 40 ученици и техните учители гостуваха в ХТМУ и представиха своитеиновативни идеи и решения на различни проблеми, свързани с темитеза екологията и опазването на околната среда и химичните технологии. Номинираните участниците имаха възможност да защитят своите разработки на български, немски или френски език.

ДванадесетокласничкатаЕдаЮсеин, възпитаничка на ЕГ “Христо Ботев“,впечатли журито с презентация на тема „FunktionelleLebensmittel“, представяйки я на немски език.Темата за функционалните храни е интердисциплинарна между физиологията, органичната химия и диететиката и е сравнително ново направление в науката за храненето.

Мотив за избор на тази тема е значението ѝ за общественото здраве, връзката ѝ със съвременните здравни проблеми, нарастващата ѝ популярност, възможност за иновации в индустрията.Защитавайки презентацията си,Еда демонстрира задълбочени знания по темата и отлично владеене на немски език.

Постижението на Еда Селяхтин Юсеин в националния конкурс „Химичните технологии около нас“ служи като вдъхновение за нейните връстници и подчертава важността на насърчаването на научната грамотност сред младите хора. Нейната отдаденост и упорит труд са достойни за възхищение и пример за бъдещите поколения.

Поздравления за Еда и успешна реализация!

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини