Кърджалиец предлага на Орешарски хипермаркети “България”,които да продават само наши стоки в Европа

Хасан Тахиров

Кърджалиецът със шведски паспорт Хасан Тахиров е готов с предложение до кабинета “Орешарски”за създаването на 200 000 работни места. Нашенецът , родом от кърджалийското село Дюлица е живял дълги години в скандинавската страна, където е имал супермаркет и кафенета. Той смята,че може да използдва опита си и да даде идеи на новия премиер , как да изпълни обещанието си за разкриване на работни места.

Според Тахиров държавата трябва да възстанови Министерството на външната търговия и по подобие на Китай да подпомага износа на български продукти. Европейският съюз трябва да отвори пазарите си, както ние нашите за негови стоки, смята Тахиров. Той препоръчва учредяване на холдинг, в който да се включат конкурентноспособните предприятия от леката индустрия. Холдингът да открие верига хипермаркети “България”в 27 страни от общността. В тях да се продават до 80% български стоки. В търговската мрежа ще се разкрият 30 000 работни места. Близо десет пъти повече обаче ще се открият в българската промишленост. Мощностите ще бъдат натоварени.

Българските стоки-храни, дрехи,обувки не отстъпват по качество на западноевропейските. Напротив. Те са много по-качествени, а могат да се продават на половин цена от тази, на която се търгуват продуктите на ЕС твърди Хасан Тахиров. Той смята, че на ден само киселото ни мляко и хляба могат да осигуряват курсове за над двадесет самолета към европейските пазари. Почти всички 2000 наши фирми ще бъдат ангажирани и ще имат пазари,пресметнал е Тахиров.

Тахиров твърди, че традиционната пресметливост на западняците,също ще бъде фактор в наша полза. Те ще предпочетат нашите по-евтини и по-качествени продукти. Ако се продават и изделия на българската кухня,печалбата ще бъде още по-голяма. За запядняците готвеното е истински лукс.

Той препоръчва на кабинета “Орешарски” да създаде четиригодишен план за търговска инвазия към Западна Европа. В края на плановия период и мандата на правителството на човек от населението на България дневно ще влизат по 5 лева от печалбата.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини