Нечовешко!Момчилградчанка държи години наред сина си окован с вериги, за да го откаже от дрогата,тъпче го с „конски” хапове

      Нечовешко!Момчилградчанка държи години наред сина си окован с вериги,за да го откаже от дрогата,тъпче го с „конски” хапове. Мъжът лежи на дюшек в гола стая сред изпражненията си и вече бере душа. Социалните знаят но си траят. За това алармира общественикът Хасан Тахиров.

     Тахиров разказва,че познава момчилградчанина от 1995 г. През 1989 г.той с родителите си се установява в Швеция. Тахиров има кафене в шведския град Малмьо и го наема на работа, като сервитьор. Младежът е на 16 години и е в добра форма.

      Тахиров се завръща в България и се установява в дома си в Стръмни рид. Среща младия мъж през 2000 г.отново,този път в родния Момчилград. Той се е завърнал сам. Попада сред компания наркомани и става наркозависим.

     Отчаяна майката решава да го лекува по своя методика. Оковава го в дома си с вериги за да го откъсне от компанията и  от дрогата. При среща с майката,тя споделя,че това е единствения възможен начин да го откъсне от зависимостта. Позовава се на книги,които е чела. За това я съветвали и местни доктори.Хасан Тахиров поискал да види младежа.Майката го води в жилището.В празна дневна лежи младия мъж върху дюшек. Окован е във вериги , закрепени за стената .Не може да излиза, но може да се храни и пуши. Замаен е от силни хапчета.Според сестра му,медикаментите са предназначени за буйни коне.

      Абсурдната терапия трае пет години-от 2005 до 2010 г.Бащата извежда сина си от „затвора” и го води в Швеция.Въдворяват го в санаториум за наркозависими. Терапията се оказва успешна и младия мъж зарязва наркотиците.

      Преди две години Хасан Тахиров и младия мъж отново се срещат в Момчилград. Момчилградчанинът е видимо добре,освободен от дрогата. Спомнили си за кафенето на Тахиров „Европа” в Малмьо. Заплаках от радост!Казах си:Стават чудеса!-споделя Тахиров.

      Наскоро общественикът среща отново майката. Тя споделя,че синът й не се чувства добре в Швеция и в момента е в Момчилград. Върнал се е към наркотиците и отново го е оковала във вериги. Води Тахиров в дома си за да види сина й.Младия мъж бил окован и не можел да стои на краката си.Бил изтощен от хапчетата. Майката е единствената, която се грижи за него.Междувременно бащата е починал.

      Хасан Тахиров заявил на майката, че това което прави със сина си е нечовешко. За това в Швеция ще бъде осъдена на години затвор. Според общественикът майката прибира пенсията по болест на момчето и социалната му помощ,които шведската държава му е отпуснала.

      Съседите на младия мъж споделят, че той е все по зле.Вечер чували виковете му. Ревял нечовешки. Твърдят,че социалните работници в Момчилград знаят, но не предприемат нищо.

     Ако продължава така младият мъж ще си отиде от този свят, смята Хасан Тахиров.Той е на мнение, че държавата трябва да се погрижи за него и да го настани в комуна.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини