Колегите на Мукаддес Налбант я чакат в образователното ведомство, звънят й по телефона

Мукаддес Налбант

Мукаддес Налбант е номинацията на Движението за права и свободи за зам.-митистър на образованието в кабинета “Орешарски”. Тя вече е заемала този пост по време на Тройната коалиция. ДПС разчита на нея да провежда партийната политика по отношение на децата от малцинствата. Проблемът е сериозен защото според статистиката през миналата година в първи клас децата от етническите малцинства са 46%. Много от тях не могат да се справят с учебния материал и с изучаването на официалния български език и майчиния си език.

Налбант ще бъде ключова фигура в министерството, защото е минала всички етажи на образователната система. Тя е професионалист и ще се разчита да подпре министър Анелия Клисарова, която идва от медицинските среди.

Почти половината от колегите на Налбант във образователното ведомство са и се обадили по-телефона за да изразят желанието по- скоро да я видят на поста зам.министър.

Ще припомним,че именно по времето на Налбант бяха създадени ресурсните центрове към образователното министерство. Един от тях бе Центърът за образователна интеграция, който съдействаше на учениците от малцинствата да усвояват официалния език. Тя работеше и по европейските политики свързани с образованието.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ан
    аноним
    1 0
    10:31, 9 юни 2013
    Господин Кулов рекламата на Мукадес Налбант поне платена ли е?
Последни новини