Източните Родопи впечатлиха Лондон

Изключително голям интерес предизвика рекламирането на проекта „Източният свят на Родопа планина” на Mеждународното туристическо изложение в Лондон. Чудесата на Родопите бяха представени от община Момчилград, която е водеща организация по проекта. Нейни партньори са общините Кърджали, Кирково и Крумовград.

Туроператори от Русия ,САЩ, Индия, Израел, Босна и Херцеговина, Гърция и Румъния посетиха щанда на родопската община. С тях бяха обсъдени възможностите за организиране на културно-исторически пътувания в Източните Родопи, както и възможността регионът да бъде включен като част от по-голямо обиколно пътуване в България.

По време на изложението от екипа по проекта присъстваха на работни срещи за осъществяване на контакти с туроператорски фирми от Франция, Испания, Кипър и САЩ. Предстои тези фирми да бъдат поканени за участие в информационния тур за туроператори и журналисти през май2014 г.

Основният интерес на фирмите беше свързан с културно-историческия туризъм, посещенията на национални паркове и резервати за наблюдение на интересна флора и фауна, селски туризъм и веломаршрути. Източните Родопи бяха представени с най-значимите си исторически забележителности, като тракийските светилища Перперикон и Татул, водните богатства в реките Арда, Крумовица и Върбица и язовирите Кърджали и Студен кладенец, биоразнообразието в резервата Вълчи дол и наблюдение на диви животни и птици в общините Момчилград, Кърджали, Крумовград и Кирково, скалните феномени, Трансродопския маршрут  за планински пешеходен и велотуризъм. Посетителите останаха  впечатлени от наличието на тракийски мегалити на територията на общините.

Обсъдена бе възможността международни медии и специализирани туристически списания и блогъри  да бъдат включени в предстоящата кампания за онлайн маркетинг на дестинацията Източни Родопи.

Освен контакти с чуждестранни фирми и медии, бяха осъществени връзки и обмяна на опит с представители на туристическия бранш и на другите български общини в рамките на националния български щанд.

Участието на „Източният свят на Родопа планина” в изложението е добро продължение на досегашните усилия за популяризиране на дестинация Източни Родопи на европейския пазар.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини