Славейковци от "Ръка за помощ" дават радост на деца с увреждания


Неуморните добротворци от движение "Ръка за помощ" при СУ "Петко Рачов Славейков" с ръководител Снежана Сиракова отново подават ръка на нуждаещи се деца. Доброволците от 6г и 6а клас подготвиха и подариха на домуващите в центровете за настаняване от семеен тип коледни торбички, които напълниха с плодове и лакомства. Желанието да зарадват своите връстници в неравностойно положение винаги е било водещо за младите славейковци. Особено преди Коледа и в навечерието на деня на хората с увреждания - 3 декември и международния ден на доброволеца - 5 декември.
Поради противоепидемичните мерки добротворците от "Ръка за помощ" връчват направените от тях самите коледни торбички на директорите на центровете за настаняване от семеен тип на деца и младежи с увреждания или ги посещават в намален състав.
За своето добро дело днес малчуганите получиха благодарствено писмо от Валентина Янева - директор на единия ЦНСТДМУ в Кърджали. Отделно писмо получи и директорът на СУ "П. Р. Славейков" Милко Багдасаров. "Изказваме дълбоката си благодарност за Вашия жест на приятелство и съпричастност към децата и младежите в нашия център. Благодарим на Вашите ученици, които с отношението си показват своята човешка солидарност към общата ни кауза - децата да растат щастливи, да получават обич и грижи. Бъдете здрави, креативни и позитивни!" 
От тази седмица в училището за шампиони се продават саморъчно направени сурвачки, което ще продължи като акция до Коледа. Средствата са за лечение на деца.  
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини