Великденски благотворителни акции на "Ръка за помощ"


175 лева ще дарят на възрастни хора преди Възкресение
По традиция детското благотворително движение "Ръка за помощ" при СУ "Петко Рачов Славейков" организира множество акции  в чест на най-големия християнски празник - Великден. Днес членовете на движението от 7"б" клас организираха благотворителен кулинарен базар. Ръководителката на "Ръка за помощ" Снежана Сиракова сподели своето задоволство от активната ангажираност на седмокласниците, които сами предложили да направят тази акция. "Впрегнали" своите и на майките си кулинарни умения и резултатът не закъсня - пълна маса с лакомства се продаде за няма и половин час. Кексове, мъфини, баници, питки, палачинки и други вкусотии не стигнаха за желаещите да се включат. Не бяха пропуснати и постещите, които успяха да обядват с домашно приготвени фасул и постни лозови сърмички. Първи в разпродажбата се включи директорът Милко Багдасаров, който използва моментът да разговаря със седмокласниците за добротворческата им дейност.
175 лева е рекапитулацията след кулинарния базар. Средствата от разпродажбата ще бъдат дарени на социално слаби възрастни хора от кв. Гледка.
До края на седмицата "Ръка за помощ" организира още една благотворителна инициатива. В петък доброволците от 5"б"  5"ж" класове ще посетят Дома за стари хора в кв. Студен кладенец. След предварително съгласуване от какво имат нужда хората там, славейковските добротворци са приготвили чехли за баня и тоалетни принадлежности за обитателите на дома. За да ги зарадват, петокласниците са подготвили музикална програма и почерпка.
През следващата седмица точно преди Великден добрите дела продължават.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини