Коледари от "Ръка за помощ" на гости на Дома за стари хора


Кратка фолклорна програма, много настроение, почерпка и добра дума отведе децата от движение "Ръка за помощ" при СУ "Петко Рачов Славейков" в Дома за възрастни хора в Кърджали. "Коледарите и техните наричания са темата ни днес заради сезона, в който се намираме и предстоящите празници", споделя Христина Янева - ръководител на детското благотворително движение към училището за шампиони. Според нея посещенията в институцията за стари хора ще бъдат регулярни поне веднъж на месец, а не по конкретни поводи. Защото възрастните обитатели там имат нужда и се радват истински на гостуването на славейковци. Намират топъл прием и от директора на Дома Таня Анастасова.
Коледарите им пожелават здраве и берекет, а момичетата пеят и танцуват в българските неравноделни ритми.
След програмата всички заедно обядват с вкусна храна, осигурена от СУ "Петко Рачов Славейков" и си пожелават да се срещат често и в новата 2023 година.
Днес, в петъчния ден, децата от движение "Ръка за помощ" представят училището на благотворителния базар пред сградата на Община Кърджали, а вокалните групи на "Славейков" ще радват със своите изпълнения гражданите по обяд. 
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини