Славейковци от "Ръка за помощ" рисуват на тениски с децата от ЦНСТ - Веселчане


Учениците от детското благотворително движение "Ръка за помощ" при СУ "Петко Рачов Славейков" с ръководител Христина Янева посетиха Центъра за настаняване от семеен тип на деца и младежи с увреждания в квартал Веселчане. Поводът за гостуването им бе 3 декември - Международния ден на хората с увреждания. Добротворците отдавна се подготвят за посещението си - преди време решават да зарадват обитателите на дома с рисуване върху текстил. Купуват бели тениски и текстилни бои и поемат към Веселчане след предварителна уговорка с директора Мюжгян Адем, "въоръжени" с цветове и добро настроение.
С много смях, закачки и безразборно разбъркване на боите по тениските оживяват бухалчета, усмихнати личица, имена, надписи и цели цветни отпечатъци на ръцете. Идеята на славейковци е произведенията да останат за спомен на децата и младежите в ЦНСТ, защото могат да се перат многократно, без да се нарушат рисунките. От своя страна те пък получават подарък от домакините - саморъчно изработена скулптура с надпис.
Когато изкуството и добротата се съберат в едно, резултатът може да бъде само прекрасен - приятелство и обич в чист вид.
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини