Подариха на децата с увреждания в Кърджали музикална постановка, Дома на културата осигури специална платформа за тях

Изображение 1 от 5

    По случай Първи юни,Световния ден на детето подариха на децата с увреждания в Кърджали музикална постановка.Подаръкът бе осигурен от председателката на Жените социалистки Теодора Каракостова, от председателката на Тракийско дружество „Тракийско сърце“ Мариана Ликова и от лидерът на БСП в областта Милко Багдасаров.

    Пред децата от социалните домове и Дневен център „Надежда“ музикалния театър към Дома на културата представи постановката „Принцесата и свинаря“.

    Учила съм музика, свиря на цигулка. Желанието ми е и децата на Кърджали да се докоснат до магията на изкуството. Освен деца с увреждания сме поканили и всички подрастващи кърджалийци, празнуващи Деня на детето. Това сподели пред Кърджали бг вести Теодора Каракостова. Тя посочи, че са получили пълно съдействие от председател на „Клуба на инвалида“ Шенай Бекир.

    Децата с увреждания нямаха търпения да видят постановката. Те се събраха пред Дома на културата. Много бяха в инвалидни колички. От Дома на културата бяха осигурили специална платформа, за да могат децата да стигнат до концертната зала. Не мина и без празнично хоро пред Дома на културата.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини