95 наградени славейковци и 6 колективни награди на Бала на шампионите


В четвъртък вечер след учебните часове Актовата зала на СУ "Петко Рачов Славейков" се оказа малка и тясна за многобройните шампиони, които се награждават от директора Милко Багдасаров за достигнати високи резултати и издигане престижа на училището след календарната година. 95 са наградените ученици от 1 до 12 клас с първи места и медали от областни, национални и международни състезания, олимпиади и конкурси.
Балът на шампионите е отколешна традиция за "Славейков", но през последните години е пропускана заради противоепидемичните мерки. Затова е още по-голямо предизвикателството пред новоизбраното ръководство на Ученическия парламент, за които проявата е първа като цялостна организация. Събитието включва не само раздаване на грамоти и награди, но и музикална програма. 
Специални гости на Бала на шампионите се оказват преподаватели от Професионалната гимназия по икономика в Пазарджик, които са на работно посещение с цел обучение на менторите и учениците от новосъздадения клуб по статистика в "Славейков".
Водещите Деница и Даниела се вълнуват най-много като досегашни председател и заместник-председател на УП, за които Балът на шампионите е сбъдната мечта. Целият състав на славейковския младежки съвет е зает с представлението. 
Най-напред директорът подари една голяма торта на златните медалисти от начален етап с максимален брой точки на националния финален тест на Сдружението на българските начални учители. Следват много призьори от математически състезания, "Знам и мога", "Ключът на музиката", конкурси по изобразително изкуство и хуманитарни науки.
Колективни награди получават Школа "ИстОрика", баскетболните и волейболните отбори на училището, златните медалисти от отбора по спортна аеробика и Ученическият парламент. 
В края на програмата директорът Багдасаров обяви състава на отбора на "Славейков", който ще представлява България за шести пореден път на Световните ученически спортно-образователни игри в Атина през месец април 2023 г. - волейболистите Янко Ангелов, Гавраил Цепенишев, Станислав Вълков, Ивайло Дамянов, баскетболистките Мария Муканова и Микаела Узунова и волейболистките Антония Николова и Сандра Толева. 
Специални благодарности към ръководството на СУ "П. Р. Славейков" и треньорския състав на ФК "Арда" отправи седмокласникът Васил Атанасов, който преминава във ФК "Септември" и заминава за София, където ще продължи спортната си кариера.
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини