Четвъртвековен юбилей празнуват добротворците от "Ръка за помощ"

Изображение 1 от 2


    Детското благотворително движение "Ръка за помощ" при СУ "Петко Рачов Славейков" с ръководител Снежана Сиракова навършва 25 години. Днес е голям празник в училището за шампиони. Всеки ученик и учител се е докоснал през годините до дейността на движението, участвайки в многобройните кампании и акции на добротворците.
    Тържеството в актовата зала на училището бе уважено както от настоящите ученици - членове, така и от някои от основателите на движението преди четвърт век, а и от бивши участници, чиито деца са настоящи представители на "Ръка за помощ". Специален гост бе директорът Милко Багдасаров. Заместник-директори, учители, родители и приятели не пропуснаха празника. В словото си Багдасаров похвали г-жа Сиракова и децата за дълголетието на тази извънкласна форма и им пожела да продължават да правят това, което правят толкова добре, защото го няма никъде другаде. От името на всички в училището подари икона, за да ги закриля. В отговор Снежана Сиракова цитира своето благодарствено писмо към всички участници сега и преди, в което казва: "Нямам толкова дълги ръце, за да ви прегърна, но имам толкова голямо сърце, в което да ви нося." Ръководителката разказа, че преди много години, на 7 октомври 1996 г., на г-н Багдасаров лично му се наложило да закичи десетки доброволци с лично изработени от него емблеми, толкова голям бил интересът към новосъздаденото детско благотворително движение. Благодарствено писмо към директора прочете и връчи Мирослава Караманолова, основател и активен член на "Ръка за помощ".
    Кети Георгиева, също основател на движението, а понастоящем учител по история в "Славейков", премина накратко през историята. На този 7 октомври стартира доброволческата дейност на движение "Ръка за помощ" при СУ "П. Р. Славейков". Над 120 мотивирани доброволци тръгват на път към ДДЮ "Калинин" за среща и дарителство. Това е първата кампания, а създаденото приятелство трае години наред. Почти всеки месец доброволците имат срещи с деца - сираци и оставени в домове. Няма специални случаи, за да се дарят или подкрепят нуждаещите се. При всеки вик за помощ доброволците организират благотворителни акции и помагат. Кулинарни базари, разпродажби на домашни консерви, изработване на сурвачки и мартеници. Всеки доброволец има касичка на добротата, в която спестява парички, които да се даряват на болни деца от СУ "П. Р. Славейков".
    За 25-те години доброволческа дейност през движение "Ръка за помощ" са минали хиляди членове, а акциите са многобройни и никой никога не ги е броил.
    По време на тържеството две момиченца от 4"ж" клас подадоха официално молби до директора Милко Багдасаров да се включат предсрочно в движението и заедно духната свещичките на огромната празнична торта. 
    Тържеството в училището за шампиони завърши с голяма веселба, снимки за спомен, похапване на вкусна торта и бонбони, а Мария-Магдалена изпя специално за г-жа Сиракова любимата й песен "Девойко мари хубава". 

    Нешка Шопова
     

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Чо
      Човек
      1 -1
      11:43, 8 окт 2021
      Багдасаров е подъл, лицемерен и неморален тип! Лъжец, крадец, интригант и партиен терорист! Пришълец, от породата на монтанските братчеди на д-р Чирков и махалата в Сливен!
    Последни новини