В гимназията по туризъм стартира проект “Цветове на приятелството“

Проектът „Цветове на приятелството“, финансиран  по конкурсна процедура към Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етнически малцинства, е насочен към ефективната образователна интеграция и пълноценната социализация на учениците.

 Проектът ще се осъществи през тази учебна година съвместно с СУ „Антим I“ гр. Златоград, на които златаровци са партньори.Ще се създаде атмосфера на приятелство и доверие в общуването между  ученици от различен етнически произход, ще се утвърдят условия  за обогатяване на подходите на педагозите по отношение на децата от малцинствата, ще се опознае културното многообразие и ще се наложи разбирането за важността на образованието като ценност. Четиридесет ученици от двете училища ще бъдат обучени за ученици наставници и ще подобрят социалните си умения.

През изминалата седмица се проведе и първата дейност по проекта – онлайн пърформанс „Мултикултурна вселена“ за представянето на проекта на двете педагогически колегии.Стартира и другоначинание – „Културна лаборатория“.Тя съдържа различни модули  относно „Богатствата на различията и хармонията на единството“, „Анатомия на отношенията“  и „Силата на добротворечеството“. Предвиждат се  множество разнообразнимероприятия.

Проектните дейности на златаровци ще са под ръководството на Георги Гарабедян-старши учител по професионална подготовка  и Веселина Маренска - старши учител по математика и информационни технологии.

Директорът на гимназията – инж. Марияна Стратиева – пожела на двата екипа успешна и ползотворна работа,асъвместното сътрудничество в обмена на добрите практики да се превърне в  традиция.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини