Наградиха кърджалийци в националната кампания "Имам бизнес идея"

Илия Илиев, представител на ОДК и Мелих Якубот ЕГ „Христо Ботев“ са двамата участници от Кърджали,които бяха наградени по повод приключване на националната кампания „Имам бизнес идея!“. В нарочно събитие екипът на ОИЦ-Кърджали връчи на победителите грамоти и награди и представи работата на центъра и възможностите  за кандидатстване по европейски проекти с цел осигуряване на образование и заетост.

За победителите в кампанията беше организирано специално събитие в София, по време на коетоте се срещнаха съсз аместник-председателя на Управителния съвет на „СофияТехПарк“ АД - Натанаил Стефанов, който им разказа как се реализира една успешна бизнес идея и сподели своя опит в сферата на предприемачеството. Заедно с лектори от интерактивния център за наука и технологии „TechnoMagicLand“, финалистите посетиха живата експозиция в центъра.

Кампанията „Имамбизнесидея!“ е организирана от мрежата Областни информационни центрове в страната и Дирекция „Централно координационно звено“ в Министерски съвет. Тя стартира на 15 април и приключина 23 май .Конкурсът е част от инициативатана ЕК „Европа в моя регион“ 2019г. В него участваха млади предприемачи на възраст 14 – 18 години, които се съревноваваха с видеоклипове, в които по оригинален и креативен начин представиха свои бизнес идеи.

Това съобщиха от Областния информационен център-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини