33 °C

Община Кърджали шеста по европроекти в страната, всеки месец се готви нов

Община Кърджали е на шесто място по депозирани и защитени европроекти в страната в конкуренция със 264 общини. В първия програмен период от 2007 до 20013 г. са защитени 89 проекта за европейско финансиране,от които са реализирани вече 48. Статистиката сочи, че за този програмен период община Кърджали е подготвяла и защитавала по Оперативните програми по повече от един проект на месец. За областта защитените пред Оперативните програми проекти са 170 на обща стойност 187 млн.лева. Над 120 млн.лева са усвоени. .Първенец е община Кърджали. Това съобщиха на брифинг кметът на Кърджали Хасан Азис и управителя на Областния информационен център Дора Христова.

Имаме амбицията да влезем в престижната първа тройка в страната, където бяхме неотдавна. В момента община Кърджали разполага с проекти със строителни разрешителни на стойност от над 150 млн.лева. Подготвят се по Оперативна програма „Регионално развитие“ още проекти за сумата от 60 млн.лева. До края на годината се надяваме да защитим проекти за над 220 млн.лева, сподели още градоначалникът.

Освен община Кърджали и останалите шест общини в областта, проекти по оперативните програми са защитили още фирми и неправителствени организации.Самият областен информационен център предоставяш консултации на гражданите е създаден по проект на община Кърджали.

Днес Областния информационен център на Кърджали отчете дейността си за 2014 г. Неговият управител Дора Христова посочи, че всеки ден те са имали по повече от един посетител,к ойто са запознавали с оперативните програми и споразумението с ЕС за новия програмен период. Хората се научиха да ни търсят. Те повярваха в нас .Една от причините е,че направихме велопоход за младите, които разгледаха осъществените проекти. Голям интерес предизвика и изложбата,представена в седемте общини с фотоси на направеното през последните три години , каза Дора Христова.

Управителя на Областния информационен център подчерта, че най голям интерес има към Оперативната програма „Развитие на селските райони. 62 % от посетителите в офиса на ОИЦ са се интересували за повече информация по тази програма. Те са били консултирани и свързани с ДФ“Земеделие“ за конкретни проекти. Очакваме бум в селския туризъм, той като най-много запитвания имаше в тази насока,посочи Дора Христова.

Хората ,които идват при нас са основно млади хора на възраст от 20 до 30 години. Те бяха на всички 28 семинара които проведохме през 2014 г. Общо над 780 инициативни млади хора проявиха интерес,подчерта Христова.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 24.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не пестете силите си днес. Денят е многообещаващ за вас и е едно чудесно начало на новата седмица. Интимните ви завоевания от предишните дни ви импулсират и стимулират творческите ви способности. Това ще изиграе решаваща роля в деловите ви начинания.
24 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Безпаричието и битовите неуредици ще отстъпят място на по-ведри чувства у повечето от вас. Активно ще се включите в проект, очаквайки с приходите от него да подобрите доходите си. Всичко зависи от вас, за това няма съмнение, че ще се справите. Съпротивата на някого няма да ви откаже от намеренията ви.
24 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може да осъществите намеренията си, ако съчетаете действията си с тези на партньорите ви. Работата в екип ще ви носи удовлетворение и финансови придобивки. Непоколебимите ви действия, продиктувани от увереност и знания ще ви отворят врати. Връзката със семейството ви е силна и това допълнително ви мотивира.
24 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще ви се отдава да успявате там, където други зациклят. Усърдно ще се заемете с реализацията на идеите си и скоро ще постигнете резултатите, които преследвате. С добро чувство ще се отнесете и към хората, с които работите. Служебни пътувания.
24 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Случващото се днес ще промени хода на професионалните ви търсения. Предизвикателствата са пред вас, а вие имате нужния потенциал за да се справите. Не демонстрирайте показно самочувствието си, бъдете по-смирени, за да не провокирате конфликти и нежелани емоции. Правете така, че всички да остават доволни.
24 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Неспокойни и действени, ще започнете деня си с важните задачи, които не търпят отлагане. Без колебание ще покажете на когото е нужно, че не желаете намеса в личния си живот, надявайки се да бъдете разбрани. По въпросите, засягащи вас ще взимате решенията си сами, разбира се няма да ви липсва подкрепата на хората, на които държите.
24 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не възлагайте прекалено много надежди на операции със значителен риск. Шансът днес ще дойде от съвсем неочаквана за вас посока. Бъдете готови да действате бързо и точно. Приятели са ви подготвили желана изненада. Вечерта се очертава много приятна. Попадате в нова и интересна компания.
24 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Скорпион Ще се чувствате уморени и обхванати от апатия към света около вас. Ще се наложи да сложите на мястото им хора, които ще се опитат да ви употребят за свои цели. Любовните ви желания са засилени, за това вземете мерки да не се разочаровате.
24 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес сами се натоварвате с неща, които ще са ви в прекалена тежест. Смятате, че можете да се справите, но едва ли ще е толкова лесно. Не поемайте повече ангажименти, отколкото можете да свършите. Работете усилено и разчитайте и на съдействието на хората, с които работите. Успехи ще имат онези от вас, които се занимават с търговия.
24 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Здравето ви и това на близките ви ще занимава повечето от вас. Погрижете се да не ви липсва нищо, с което да провокирате нежелани последствия. Нека финансовата ви стабилност в момента не ви подвежда. Пестете парите си. За дамите от знака се очертават делови успехи.
24 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Време навън няма да се отрази на настроението ви и с ведрина в общуването ще приобщавате много хора към себе си. В подкрепа на работата си ще срещате разбиране и съпричастност. Усвоили сте знания и умения, действайте. Погрижете се за здравето си и не позволявайте на хронични страдания да попречат на активността ви.
24 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Този ден ще ви донесе успешна реализация в делови план. Работите безупречно, изпипвате всичко до най-малката подробност и това ще стане повод за възхищение от страна на хората, с които работите. Обърнете подобаващо внимание и на сърдечния си партньор.
24 юни 2021
Последни новини