Селскостопанските производители от Кърджалийско с най-голям интерес към европрограмите

Селскостопанските производители в Кърджалийско проявават най-голям интерес към еврофондовете през новия програмен период в Евросъюза. Заедно с тях са и представителите на дребния и малкия бизнес. Това обяви пред журналисти шефът на областния информационен център Дора Христова. Тя подчерта, че нейната институция е единствената в региона ,която предоставя безвъзмездно пълна информация за новите програми и възможностите за усвояване на европари по тях. Влизаме в широка информационна кампания. Искаме да стигнем до всеки, подчерта Дора Христова. Тя посочи, че усилията са насочени до информвмиране на младите хора, които искат да правят поректи, като по този начин се топи безработицата:към общинските администрации,които реализират голяма част от проектите и към хората от сферата на образованието. Пробив е работата с читалищните секретари.

За 2013 г. Областният информационен център е дал 580 консултации, посетили са го над 200 жители на областта, провел е 11 информационни срещи, по две във всяка община на областт, направени са 21 изнесени приемни. Тази година са предвидени 28 информационни семинара.

Кметът Хасан Азис подчерта, че Областният информационен център е фактор за съзздаването на всички проекти в община Кърджали, спомага за проектиране в неправителствения сектор, общини и частния бизнес в региона. Областния информационен център се утвърди като място, където може да се получи изпреварваща информация, посочи градоначалникът.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини