Стотици предприемачи и земеделци търсят Областния информационен център,най-много са селските стопани

Изображение 1 от 3

    382 предприемачи и фермери са потърсили консултации от Областния информационен център в Кърджали по условията за кандидатстване по различни Оперативни програми на Европейския съюз.На 373 е даден отговор на запитванията.Най-голям е интересът на земеделски производители и животновъди по Оперативна програма „Развитие на земеделските райони“.От тази година напътствия освен Фонд „Земеделие“ и Областната земеделска служба могат да дават и служителите на Областния информационен център.Това съобщи на брифинг директорът на центъра Дора Христова.

    Христова каза още,че са спекулации изявленията, че има спрени проекти в Кърджалийска област и страната по Оперативните програми на ЕС.Работи се интензивно.Имаме сътрудничество със всички общини,Стопанска камара,КРИБ и други работодателски организации,каза Христова.Тя посочи,че вниманието на центъра е насочено към бизнеса.ОИЦ е в контакт със Стопанско промишлената камара на Китай,като целта е тук да се организира среща в интерес на нашите предприемачи.

    През 2016 г. Областният информационен център е организирал 44 събития на територията на областта. Първоначалният замисъл еда има по две в община,но броят нарастнал значително, като са включени и национални прояви. Тази година предстоят още по мащабни събития, придружени с тържественост,заради честването на десет годишнината от присъединяването ни към Европейския съюз. Очаква се засилено присъствие.През миналата година проявите по общини са били посетени от 552 души. Ще бъде отбелязано и създаването на Европейския социален фонд.

    Общо 90 са публикациите и репортажите във средствата за масово осведомяване отразяващи дейността на центъра през 2016 г. Тази година той навършва пет година от своето учредяване, състояло се на 3 януари 2012 г.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини